Ce acte trebuie pentru pașaport: ghid complet

Obținerea unui pașaport este un proces important pentru cei care doresc să călătorească în străinătate. Cu toate acestea, uneori, cunoașterea exactă a actelor necesare poate părea confuză. În acest ghid complet, vom dezvălui tot ce trebuie să știți despre ce acte trebuie pentru pașaport și cum să obțineți unul.

Ce Acte Îți Trebuie pentru Pașaport?

Pentru a obține un pașaport valabil în România, trebuie să prezentați următoarele documente:

 • Act de identitate: De obicei, acesta este buletinul sau cartea de identitate. Documentul trebuie să fie valabil și să nu fie expirat.
 • Documente care atestă cetățenia: Acest lucru poate fi certificatul de naștere sau, în cazul persoanelor naturalizate, certificatul de cetățenie română.
 • Declarație pe propria răspundere: Veți trebui să completați o declarație care atestă că toate informațiile furnizate sunt adevărate. Acest document este disponibil la sediul Poliției de Frontieră.
 • Chitanța de plată: Va trebui să achitați o taxă pentru eliberarea pașaportului și să păstrați chitanța ca dovadă a plății.

Ce Înseamnă Datele de Pe Pașaport?

Pașaportul conține mai multe date importante, inclusiv următoarele:

 • Fotografia: Pașaportul conține o fotografie a dumneavoastră, care trebuie să fie recentă și să vă reprezinte în mod corespunzător.
 • Datele personale: Numele, prenumele, data și locul nașterii, sexul, cetățenia și semnătura dumneavoastră sunt toate incluse pe pașaport.
 • Numărul de pașaport: Acesta este un număr unic care identifică pașaportul dumneavoastră. Este important să-l păstrați în siguranță.
 • Data de expirare: Pașaportul are o dată de expirare. Asigurați-vă că nu călătoriți în străinătate cu un pașaport expirat.

Unde Se Face Pașaportul?

Pașaportul românesc se poate obține la sediile Poliției de Frontieră din toată țara. Trebuie să faceți o programare în avans și să vă prezentați personal la biroul desemnat în ziua programată. Aici veți completa cererea de eliberare a pașaportului și veți furniza toate documentele necesare.

Procesul de obținere a pașaportului poate dura câteva săptămâni, deci asigurați-vă că începeți acest proces cu suficient timp înainte de călătoria planificată în străinătate.

Cele mai bune pop-up-uri pentru aflarea informațiilor

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre ce acte trebuie pentru pașaport sau despre procesul de obținere a unui pașaport, există câteva resurse utile disponibile:

 • Site-ul oficial al Poliției de Frontieră: Aici veți găsi toate informațiile necesare, inclusiv formularele de cerere și taxele actuale.
 • Aplicații mobile: Există aplicații mobile utile care vă pot ghida prin procesul de obținere a pașaportului și vă pot oferi alerte pentru a vă reaminti de termenele importante.
 • Forumuri online: Uneori, experiențele altor persoane pot fi foarte utile. Participarea la forumuri online vă poate oferi sfaturi și informații de la cei care au trecut deja prin procesul de obținere a pașaportului.

1. Ce Acte Trebuie pentru Pașaport?

Pentru obținerea unui pașaport românesc, aveți nevoie de actul de identitate, documente care atestă cetățenia, declarație pe propria răspundere și chitanța de plată a taxei de pașaport.

2. Ce Înseamnă Datele de Pe Pașaport?

Datele de pe pașaport includ informații precum fotografia dumneavoastră, numele, data de naștere, cetățenia și numărul de pașaport, precum și data de expirare a pașaportului.

3. Unde Pot Obține Pașaportul?

Pașaportul românesc poate fi obținut la sediile Poliției de Frontieră din întreaga țară. Este necesar să faceți o programare în prealabil și să vă prezentați personal.

Acesta este ghidul complet despre ce acte trebuie pentru pașaport și cum să obțineți pașaportul românesc. Asigurați-vă că respectați toate cerințele și că aveți toate documentele necesare înainte de a vă programa pentru obținerea pașaportului. Cu pașaportul în mână, sunteți pregătit pentru aventuri internaționale!


Vezi și:

Photo of author

Zetor

Lasă un comentariu